Sixways BV - Duurzame Energie Oplossingen en Advies
ADRES

Westerspoor 14, Wognum

Zonnecollectoren

Een zonnecollector vangt zonnestraling op en gebruikt de warmte van de zon om de vloeistof die door het systeem loopt op te warmen. Zonnecollectoren zijn ontworpen om zoveel mogelijk warmte op te nemen van de zon en zo min mogelijk warmte af te staan. Door het efficiënte ontwerp is het mogelijk om met een klein oppervlak een grote opbrengst aan warmte te genereren.

In Nederland worden twee soorten zonnecollectoren toegepast, de vlakke plaat collectoren en de vacuümbuis collectoren (ook wel heatpipes genoemd). De collectoren worden gekoppeld aan een zonneboilersysteem.

De werking van een zonneboiler
De vloeistof die door de collectoren loopt wordt continu rondgepompt. De verwarmde vloeistof geeft zijn warmte af aan het voorraadvat, wat gevuld is met kraanwater. De vloeistof in de collectoren kan wel tot 90 graden Celsius opwarmen. Door de afgifte aan het voorraadvat wordt het kraanwater verwarmd in het vat tot zo’n 60 Celsius. Deze warmte kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor de warm water kraan in de badkamer of om uw woning te verwarmen. Indien er meer warm water nodig is, of de temperatuur van de zon onvoldoende is, zal het water eventueel moeten worden naverwarmd om de gewenste temperatuur te bereiken.

Zonneboilers zijn er in verschillende vormen, afhankelijk van de wensen aan de capaciteit en de mogelijkheden. Met een zonneboiler kunt u wel tot 45% besparen op de energiekosten voor warm water. Het exacte bedrag dat u kunt besparen met een zonneboiler is afhankelijk van vele factoren, zoals de grootte van uw zonneboiler, de manier waarop u nu warm water produceert en de hoeveelheid warm water dat u gemiddeld verbruikt. Om een indicatie te krijgen van de jaarlijkse besparing die een zonneboiler u op kan leveren, kunt u rekening houden met de volgende factoren:
– gemiddelde opbrengst zonneboiler: 100 tot 300 m3 gas per jaar
– huidige gasprijs: € 0,65 per m3 gas

Dit betekent een jaarlijkse besparing van € 65 tot ongeveer € 200. Deze besparing zal uiteraard toenemen wanneer de gasprijs stijgt.
**Bron: www.zonnepanelen-weetjes.nl

Subsidie
Op zonnecollector systemen is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. Kijk voor meer informatie op de volgende websites; Energiesubsidie wijzer: Kan ik subsidie krijgen? en ISDE Subsidie: informatie en aanvragen

Gratis Energie!

Gratis Energie!

Eindeloze hoeveelheden energie, helemaal gratis

Groene Energie!

Groene Energie!

Geen CO2 uitstoot tijdens het gebruik en een lager gebruik van fossiele brandstoffen.

Makkelijk te integreren!

Makkelijk te integreren!

Zonneboilers kunnen in een bestaand systeem worden geïntegreerd.

Besparen op uw energie!

Besparen op uw energie!

U kunt flink besparen op uw energie rekening! Tot 60% minder energie nodig voor warmwater bereiding en tot 35% voor ruimte verwarming.