Sixways BV - Duurzame Energie Oplossingen en Advies
ADRES

Westerspoor 14, Wognum

Zonnepanelen

Zonnepanelen, fotovoltaïsche zonne-energie, zijn een gemakkelijk toepasbare en milieuvriendelijke techniek voor elektriciteitsopwekking. Zonnepanelen benutten een ander deel van de zonnestraling dan zonnecollectoren. De panelen vangen de fotonen (energie deeltje) op met zonnecellen. De zonnecellen zetten de deeltjes om naar zonnestroom en de zonnestroom wordt door een omvormer omgevormd naar bruikbare electriciteit. Ook zijn er steeds meer producten op de markt waarbij zonnecellen geïntegreerd worden in bouwmaterialen, zoals dakbedekking, gevelpanelen of dakpannen. Zonnepanelen wekken het hele jaar door electra op, ook als het bewolkt is. Teveel opgewekte elektriciteit kan eenvoudig aan het elektriciteitsnet worden geleverd. Met zonnepanelen maakt u gebruik van een gratis en onuitputtelijke bron: de zon! Zonne-energie is schoon en 100% duurzaam en u verkleint de CO2 uitstoot van uw huishouden. Daarnaast verhoogt het plaatsen van zonne-energie de waarde van uw huis, omdat u voldoet aan de hogere eisen op de woningmarkt. Uw energielabel stijgt en uw energielasten worden lager. Een mooie combinatie!

Opbrengst zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen kan u helpen bij het berekenen van de terugverdientijd. De opbrengst van zonnepanelen kunt u berekenen aan de hand van de volgende factoren:
* aantal zonnepanelen
* vermogen van de zonnepanelen in Wp (Wattpiek)
* opbrengst zonnepanelen in kWh (kiloWattuur)
* huidige stroomprijs per kWh

Bestaat uw huishouden uit 4 personen? Dan zou het goed kunnen dat uw situatie er als volgt uitziet:
* aantal zonnepanelen: 22
* vermogen van de zonnepanelen: 5.500 Wp (250 Wp per paneel)
* opbrengst zonnepanelen in kWh: 4.675 (aantal Wp vermenigvuldigd met 0,85)
* huidige stroomprijs per kWh: € 0,23

Hierboven ziet u dat u met 22 zonnepanelen van elk 250 Wp een opbrengst kunt behalen van 4.675 kWh per jaar. De huidige stroomprijs ligt op € 0,23 per kWh. Dit betekent dat u jaarlijks wel € 1.075 kunt besparen op uw energierekening en dat de zonnepanelen hiermee makkelijk binnen 10 jaar zijn terugverdiend. Dankzij de lange levensduur van zonnepanelen, minstens 25 jaar, zijn zonnepanelen dus een winstgevende en aantrekkelijke investering.*

*Bron: www.zonnepanelen-weetjes.nl